Feral Tribune vas poziva da, kao i na kraju svake shitonosne sezone, izvršite svoju građansku dužnost i između 20 kandidiranih mudrosti izaberete onu po kojoj ćemo pamtiti 2007. godinu. Budući da je ovaj plebishit nema nikakve veze s hrvatskim parlamentarnim izborima, pobjednikom natjecanja za Shit Of The Year 2007. bit će proglašen onaj i samo onaj kandidat čija izjava dobije najviše vaših glasova.

Rezultate izbora za Shit Of The Year 2007. objavit ćemo u Feral Tribuneu broj 1161 od 4. siječnja 2008. U skladu s običajima našega natjecanja, najsretnijim glasačima slijede i nagrade.

NAGRADE ZA NAJSRETNIJE GLASAČE
 
1. nagrada - 33 knjige Biblioteke Feral Tribune
2. nagrada - godišnja pretplata na Feral Tribune
3. nagrada - 7 knjiga Biblioteke Feral Tribune
4. nagrada - polugodišnja pretplata na Feral Online
5. nagrada   5 knjige Biblioteke Feral Tribune
10 utješnih nagrada - po jedna knjiga Biblioteke Feral Tribune

1. Mislim da se visokom politikom ne bi smio baviti nitko tko nema kuću, dva auta i barem 50 tisuća eura ušteđevine. Tko će premijeru koji živi u stanu od 30 kvadratnih metara vjerovati da može rješavati probleme građana?
Ratko Maček, glasnogovornik Vlade i HDZ-a, u Novom listu, siječanj 2007.

2. Vlada je najavila da se ukida vojni rok, a to znači da nećemo imati sina vojnika u hrvatskoj državi, čime nam potkopavaju najveću svetinju.
Marinko Krešić, umirovljeni general, na skupu udruge "Jedino Hrvatska" u Splitu, siječanj 2007.

3. Mislim da se moje članstvo u HDZ-u ne kosi s novinarskom etikom, jer je politika sve oko nas.
Ivan Rotim, izvršni direktor Radija Cibona, u Jutarnjem listu, ožujak 2007.

4. Split je ponos Dalmacije i Mediterana, mi smo oduvijek bili protiv Turaka, a protiv muslimana sam se i ja borio u zadnjem ratu. Nakon prizora mrtve djece, vjerujte mi, sasvim ljudski je boriti se protiv džamije.
Aldo Delić, vlasnik kafića "Genscher" u Okrugu na Čiovu i organizator potpisivanja peticije protiv izgradnje džamije u Splitu, u Slobodnoj Dalmaciji, ožujak 2007.

5. Ne mislim da je većina građana protiv NATO-a. Oni koji su protiv vjerojatno misle da će se našim vojnicima naređivati da idu u strane misije boriti se po svijetu, ali to nije tako. Naši su vojnici dragovoljno u Afganistanu i čak traže da im se smanji nužna dvogodišnja stanka između dvije misije.
dr. Ivo Sanader, predsjednik Vlade i HDZ-a, na aktualnom satu u Hrvatskom saboru, ožujak 2007.

6. Svo to zlato, sve te sportske medalje ne vrijede pobjede na Maslenici! Žao mi je što Ratko Rudić nije bio s nama i radovao se podvizima na južnoj fronti, ulasku u Knin, povratku Hrvatske u Podunavlje. Ti se, Rudiću, tome nisi veselio, a to ti je sto puta, milijardu puta, više od svake kolajne!
Antun Vrdoljak, član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, u interviewu Sportskim novostima, travanj 2007.

7. Neovisno o tome što nismo dobili Europsko prvenstvo, moramo se ponašati kao da smo ga dobili.
Zorislav Srebrić, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, u Novom listu, travanj 2007.

8. Vjeronauk je kičmeni stup obrazovanja i treba ga povezati sa svim drugim predmetima.
dr. Nevio Šetić, državni tajnik za osnovno obrazovanje, na sastanku kardinala Josipa Bozanića s ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, svibanj 2007.

9. Opišite mi to zlostavljanje, nema tragova. Mirjana Lučić ima nos, ima uši, ima noge, ima sise, sve ima. Ništa joj otac nije odsjekao. Ja ne vidim po čemu je to njezin otac bio terorist. Da je slušala oca, bila bi sada pobjednica na svjetskoj razini, a ona mu je okrenula leđa.
Milan Ivkošić u emisiji "U sridu" na Novoj TV, svibanj 2007.

10. Činjenica je da HRT "na mala vrata", nakon 16-godišnje stanke, uvodi srpski jezik na male ekrane i u govorne emisije Hrvatskoga radija. Srbijanski se filmovi ne "titluju" na hrvatski, Srbijanci u intervjuima govore srpski bez prijevoda na hrvatski. U emisijama vijesti, Otvoreno, raznim komentarima i sl. srbijanski političari, znanstvenici, kulturni djelatnici, pjevači itd. obraćaju se Hrvatima na srpskome, a nitko se ni ne trudi prevoditi ih na hrvatski ("Tko nas to bre uopšte zavadi?").
Darko Sagrak u Fokusu, lipanj 2007.11. NDH je najstrašnije razdoblje povijesti hrvatskoga naroda, a prije svega zbog antifašističkih zločinaca.
Mladen Ivezić, povjesničar, u Hrvatskom listu, lipanj 2007.

12. Svatko tko je bio mrtav imao je oružje i pucao je.
Željko Sačić, ratni zamjenik zapovjednika specijalne policije, u svjedočenju na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, optuženima za ratne zločine počinjene u Medačkom džepu, srpanj 2007.

13. Vatrogascima koje je smrt našla na početku života treba pronaći život u smrti. On bi trebao biti više od spomenika, recimo izvanredno izglasavanje zakona o zabrani pušenja. To bi mogao biti trajni obol vatrogascima koji su stradali zbog pušača, dužnog da u nacionalnom parku brani nepušenje. Tko bi zapalio cigaretu na nedopuštenim mjestima, činio bi to protiv sjećanja na ove mučenike.
Danko Plevnik u Slobodnoj Dalmaciji, rujan 2007.

14. Svaka država u ratu ima logore. U radnome logoru Jasenovac ogromna većina logoraša umrla je od zaraznih bolesti, među njima nekoliko tisuća komunista koji su klali, žarili, palili po NDH i koji su na tisuće pobili u napadima na vlakove i prometnice.
Davor Glasnović u Hrvatskom listu, rujan 2007.

15. Ne vrijeđa me kada me zovete plaćenikom "Blackwatera" ili "Global Securityja", kojima sam poslao službeni zahtjev da me prime u svoje redove. Posao je posao. Znam da ću u Iraku biti u poziciji ubijati ljude, ali to je isto kao da kažeš mesaru - moraš li ubiti tele, kravu, a sutra bi došao i pitao ima li telećih bržola.
Ivica Buljac, poručnik Hrvatske vojske, u interviewu Slobodnoj Dalmaciji, listopad 2007.

16. Nema razlike između lakih i teških droga.
Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade, na zagrebačkoj promociji hip-hop predstave "Ti možeš probati sve, samo drogu ne" u sklopu HDZ-ove predizborne kampanje, listopad 2007.

17. Svatko tko ne sluša glazbu Marka Perkovića Thompsona u Hrvatskoj je Židov.
Andrija Ružek, nositelj liste Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta u 5. izbornoj jedinici, u emisiji "Izbori 2007." na HTV-u, studeni 2007.

18. Pelješki most rješava i dio pogrešaka prirode, koje je napravila s otocima.
dr. Ivan Bošnjak, dekan zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti, na predstavljanju studije "Ekonomski, prometni i demografski učinci Pelješkog mosta" u Dubrovniku, studeni 2007.

19. Gradnja Pelješkog mosta imat će utjecaj na demografsku situaciju na Pelješcu i Korčuli. Prema našim projekcijama, broj stanovnika na Pelješcu 2021. godine bez mosta bi bio 7213, a s mostom 10.771. Na Korčuli bi te brojke bile 14. 791 bez mosta, odnosno 18.793 s njim.
Ivan Čipin, profesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, na predstavljanju studije "Ekonomski, prometni i demografski učinci Pelješkog mosta" u Dubrovniku, studeni 2007.

20. Da je povjesničar Tuđman bio Englez, Francuz ili Amerikanac, bio bi svjetski poznat kao povjesničar.
dr. Miroslav Tuđman u Fokusu, studeni 2007.

 


Upišite Vaše podatke:

 

Glasam za shit broj:

Ime i prezime:

   

Adresa:

   

E-mail: